Download ons 2024 IT GLOBAL HR TRENDS REPORT Download het rapport

Ondanks de vele ontslagen in de technologie-industrie in 2023 gaat de zoektocht naar IT-talent door, waarbij kleinere IT-bedrijven en organisaties buiten de technische sector een sterke vraag naar technologietalent behouden. Voor bedrijven en HR-professionals vereist het navigeren door de veranderende tijden een grondig inzicht in de huidige en toekomstige trends.
Ons Global HR Trends-rapport 2024 is bedoeld om u door de complexiteit van de IT-arbeidsmarkt, de verwachtingen van werknemers en de wervingspraktijken van bedrijven te leiden door middel van data-gedreven inzichten en aanbevelingen.

Duik verder in de IT- en werkcultuur en ontdek hoe uw bedrijf zich kan aanpassen aan deze steeds veranderende industrie.

Download het rapport

De belangrijkste technologieën die de carrières en trends voor IT-werknemers vormgeven:

Verbeter de medewerkerstevredenheid

Waar worden IT-medewerkers blij van? Uit een onderzoek onder 5000 personen uit verschillende sectoren kwam IT naar voren met een indrukwekkende algehele werktevredenheidsscore van 8,4/10. Het rapport gaat dieper in op hoe IT-professionals hun werkomstandigheden waarnemen, inclusief ideeën om deze aspecten op uw werkplek te optimaliseren.

Welke initiatieven implementeert uw bedrijf om ervoor te zorgen dat IT-medewerkers tevreden en betrokken blijven bij hun werk?

Krijg meer inzichten

8.4/10

Tevredenheidsscore voor IT-medewerkers

Los wervingsuitdagingen op

IT wordt tegenwoordig gezien als een voorspoedig carrière-pad, en veel jonge mensen volgen een opleiding om dit vakgebied te betreden. Desondanks is er een tekort aan IT-specialisten, waardoor bedrijven strijden om de belangstelling van gekwalificeerde kandidaten. Belangrijke besluitvormers zijn het erover eens dat werving lastig blijft, omdat kandidaten met meerdere aanbiedingen ruim keuze hebben en alleen de beste selecteren. Ons onderzoek onderstreept deze realiteit: 47,3% van de bedrijven heeft moeite om personeel met geavanceerde digitale vaardigheden te vinden, in enige of grote mate, terwijl slechts 12,4% geen problemen ondervindt.

Welke strategieën overweegt u om de mentaliteit van IT-kandidaten in uw voordeel te laten werken en uw bedrijf te laten opvallen?

Duik dieper in de gedachten van de IT-professional

47%

van de bedrijven heeft moeite om talent te werven

Trek toptalent aan

Inzichten uit ons onderzoek laten zien dat IT-medewerkers en kandidaten ontzettend veel waarde hechten aan arbeidsvoorwaarden. Onder hen geeft 49% de hoogste prioriteit aan het salaris, terwijl 31,2% de nadruk legt op de balans tussen werk en privéleven, en 21,1% de voorkeur geeft aan banen met weinig stress. Voor 25,3% is loopbaanontwikkeling essentieel, waarbij 13,1% waarde hecht aan de voortdurende ontwikkeling van vaardigheden.

Hoe denkt uw bedrijf top-IT-talent aan te trekken?

Ontdek wat IT-professionals motiveert

49%

van de IT-werknemers vindt beloning belangrijk

Geef uw IT-personeel meer mogelijkheden

Uit ons onderzoek blijkt dat 72,8% van de IT-professionals actief bezig is met het verbeteren van hun vaardigheden en de routes die zij volgen: 39,1% maakt gebruik van door de werkgever georganiseerde trainingen, terwijl 33,7% zelf geïnitieerde onlinecursussen volgt. Het onderkennen van deze trends is essentieel om de juiste ondersteuningsstructuren effectief te kunnen faciliteren.

Hoe past uw organisatie zich aan de leervoorkeuren van IT-werknemers aan om hun loopbaangroei en de ontwikkeling van vaardigheden te bevorderen?

Omarm continu leren

72,8%

van de IT-professionals leert nieuwe vaardigheden